6.845 Management opleidingen

Wil je een management training voor meerdere collega's organiseren?

Met een incompany training train je effectief meerdere collega's tegelijk. Springest biedt als enige in Nederland een bemiddelingsservice voor bedrijven of groepen die graag een management training op eigen locatie willen volgen.

Wat zijn de voordelen van een incompany training?

  • Maatwerk voor jouw organisatie, met voorbeelden uit jouw praktijk
  • Train je collega's tegelijk en bespaar reistijd.

Bekijk onze incompany training service

Management opleiding nodig?

Ben jij zojuist gepromoveerd naar een managementfunctie? Wil jij hogerop komen in je organisatie? Loop je tegen problemen aan in je leidinggevende functie? Niet iedereen wordt geboren met goede delegatie-, communicatie-, sterke sociale-, leidende- en motiverende vaardigheden. Belangrijk is wel, dat je dit gewoon kan leren. Zo kun jij de volgende stap in je carrière zetten met een management opleiding.

Je kunt leiderschap ook vanuit huis leren. Bekijk onze e-learning pagina met de populairste management e-learning.

Het grootste aanbod management opleidingen

Op Springest kun je honderden management opleidingen vergelijken. Onze populairste management opleidingen zijn op dit moment:
  1. opleiding coachend leidinggeven
  2. effectief leidinggeven
  3. teambuilding trainingen

Wat is management?

Management is het uitvoeren van een besturende of leidinggevende taak. Zo ben je bezig met het beheren en begeleiden van mensen voor een gezamenlijk bedrijfsdoel.

Wat is een manager?

Management is de administratie van een organisatie. Een manager zelf is betrokken in activiteiten zoals het bepalen van de strategie, het coordineren van taken of alloceren van bronnen om doelen te behalen. Er zijn in een hierarchise organisatie drie verschillende managers. Senior managers zitten in de raad van bestuur en bepalen de strategie. Middle managers zitten tussen het senior management en en front-linie managers in. Ze zijn de essentiële brug om de strategie door de organisatie te krijgen. Dit zijn onder andere regionaal directeuren of product directeuren. Front-linie managers zijn de managers van de werknemers aan onderste laag van de organisatie, deze staan veelal in contact met de klant en daarom essentieel voor feedback.

De manager heeft meestal 5 kerntaken:

  1. Plannen
  2. Organiseren
  3. Leiden
  4. Coordineren
  5. Controleren

Problemen van de manager

Veel mensen zijn gepromoveerd tot manager door hun goede prestaties, terwijl deze eerst een front-linie medewerker waren. Ze waren goed in hun taken, maar moeten nu totaal iets anders doen - delegeren, controleren, leidinggeven, plannen en organiseren. Ineens gaat de prestatie achteruit en komt er frustratie. Hiernaast is het veel voorkomend dat er als eerst wordt bezuinigd op Middenmanagers in zware tijden voor een organisatie. Dit maakt zorgt voor een grote concurrentie binnen middenmanagers, wat niet goed is voor de organisatie. Gelukkig kan alles opgelost worden door middel van het verkrijgen van de juiste kennis via trainingen.

Hoe kies ik de juiste management opleiding?

Je moet wel eerst weten wat voor manager je bent en welke vereisten er zijn binnen je managementfunctie. Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen, alvorens het kiezen van een subcategorie. Zo kun je je soft skills verbeteren, je analytische vaardigheden, je business skills of ga je kijken naar specifieke managementtechnieken per sector.

Bij Springest zijn er rond de 2.500 management opleidingen. Van een aanvullende cursus management of opleidingen voor middle managers die al een HBO opleiding management gevolgd hebben, tot coachend leidinggeven voor doorgewinterde management teams. In dag- of avondstudie. Voor groepen of als individuele training.

Zoveel managementstijlen als er zijn, zoveel management opleidingen zijn er ook. En dat is geen overbodige luxe. Op de manager en zijn team rust een zware verantwoordelijkheid. Reden dat deze beroepsgroep regelmatig kiest voor post HBO- en Masteropleidingen management en leiderschap. Als steuntje in de rug in de dagelijkse praktijk, ter verdieping of in sommige gevallen als entree tot het MT.

Management video

Liever een andere management opleiding?

Als u hier geen onderwerp in vindt dat bij uw leerbehoefte aansluit, misschien zijn onze categorieen HR, Financieel of Persoonlijke Effectiviteit dan wel wat u nodig heeft.

Beste aanbieders in Management helpHieronder een overzicht van de beste opleiders binnen deze categorie voor dit jaar. De score is gebaseerd op ervaringen van deelnemers die dit jaar een product persoonlijke ontwikkeling hebben afgerond.

Categoriescore (2024)
1PER4MANCE
star 9,6 (50 ervaringen)
2SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
star 8,6 (20 ervaringen)

Recente ervaringen

starstarstarstarstar_half
Edwin Wouters
9
Volwaardig Leiderschap

"Vincent is in staat met antwoorden en wedervragen te geven wat je nodig hebt, niet wat je aan hem vraagt. Dat zorgt voor een zeer actieve deelname, niet alleen tijdens de gesprekken maar ook in de periode daaromheen" - 19-07-2024 06:54

"Vincent is in staat met antwoorden en wedervragen te geven wat je nodig hebt, niet wat je aan hem vraagt. Dat zorgt voor een zeer actieve de… alles lezen - 19-07-2024 06:54

Wim Snijders
starstarstarstarstar
Wim Snijders
10
Stakeholder Management training

"Het was een prima cursus, de termijn van de bijeenkomsten was wat kort op elkaar en dat had voordelen maar ook wat nadelen in het verwerken van de opdrachten, maar het algemene gevoel was erg goed. Vragen werden door Fred allemaal met alle aandacht behandeld, en gaf een extra dimensie aan de cursus, mede cursusisten ook bedankt voor de openheid en enthousiame. " - 18-07-2024 14:14

"Het was een prima cursus, de termijn van de bijeenkomsten was wat kort op elkaar en dat had voordelen maar ook wat nadelen in het verwerken … alles lezen - 18-07-2024 14:14

starstarstarstarstar_half
Esther Fullalove
Senior Corporate Administrator
9
Leidinggeven: Leadership for Excellence

"Drie dagen zat ik in een bubbel met de trainer en de andere deelnemers. Het voelde voor mij als een retreat, even weg uit de realiteit en toch bezig zijn met de dagelijkse werkelijkheid. Ik heb enorm veel geleerd, ben uit mijn comfortzone gehaald en heb de moed gekregen om (de nodige) stappen te zetten op professioneel én persoonlijk gebied. Ik heb vreselijk gelachen, mooie gesprekken gehad en ben zelfs rollenspellen gaan waarderen. Jeroen is gewoon een topmens, vol humor, oprecht en integer en door hem ben ik weer een stuk gegroeid in mijn eigen ontwikkeling. Het materiaal is helder en praktisch, het hotel en de locatie heel fijn (met uitzicht op zee) en, niet onbelangrijk, er is lekker eten. Deze training is een dikke aanrader voor wie verder wil groeien in (persoonlijk) leiderschap!" - 17-07-2024 12:34

"Drie dagen zat ik in een bubbel met de trainer en de andere deelnemers. Het voelde voor mij als een retreat, even weg uit de realiteit en to… alles lezen - 17-07-2024 12:34