Algemene voorwaarden

Voor het gebruik van onze website gelden onderstaande voorwaarden en beperkingen. Door deze site te gebruiken stem je in met deze voorwaarden. De gegevens op deze website zijn slechts bedoeld ter informatie en kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd.

We doen er alles aan om de gegevens op onze website zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. We zijn hiervoor wel afhankelijk van de aanbieders van opleidingen, trainingen, cursussen en andere leermiddelen. We staan daarom niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie, noch voor het foutloos en/of ononderbroken functioneren van de website. Aan de geboden informatie kun je geen rechten ontlenen.

De geboden informatie is niet bedoeld als vervanging van deskundig advies. Zonder verificatie of nader advies is gebruikmaking van de geboden informatie voor eigen rekening en risico van de gebruiker. Een gebruiker van deze site mag de informatie niet doorgeven, vermenigvuldigen of verspreiden zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van ons.

Als je via deze website een pagina raadpleegt van derden (bijvoorbeeld via een link), wijzen wij je erop dat deze informatie wordt verstrekt door de derde die op die pagina wordt genoemd. We aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de inhoud van de informatie op deze sites.

Weergave zoekresultaten

Springest helpt je met het zoeken en vergelijken van de beste opleidingen en trainingen. Hieronder geven we je informatie over hoe onze zoekresultaten tot stand komen. De rangschikking van de zoekresultaten op Springest wordt volledig bepaald door algoritmes. De volgende parameters zijn relevant voor de algoritmes:

 • De compleetheid van de informatie: hoe completer de informatieverstrekking over de aangeboden opleiden en trainingen is, hoe hoger deze in de rangschikking komt. Met informatie bedoelen we bijvoorbeeld: staan er concrete startdata ingevuld?
 • De ervaringen van (oud)deelnemers: hoe meer en hoger de beoordelingen, hoe hoger de opleiding of trainer in de rangschikking komt.
 • De inschrijfmogelijkheden voor een opleiding of training. Als jij je direct kan inschrijven voor de opleiding of training of informatie kunt opvragen, dan komt de opleiding of training hoger in de rangschikking.
 • Relevantie: hoe beter de beschrijving van de opleiding of training aansluit bij je zoekopdracht, hoe hoger deze in de rangschikking komt.
 • Vindbaarheid: als het onderwerp van de opleiding of training terugkomt in de titel, verschijnt deze hoger in de rangschikking wanneer op het betreffende onderwerp wordt gezocht.

De mate waarin deze parameters invloed hebben op de rangschikking, kan verschillen per zoekopdracht. Het relatieve belang van de parameters ten opzichte van elkaar wordt automatisch aangepast op basis van de potentiële resultaten, waardoor de exacte weging van elke parameter niet precies is weer te geven.
Aanbieders op Springest kunnen de rangschikking van de zoekresultaten niet direct beïnvloeden door betaling. Opleidingen of trainingen waarvoor een directe inschrijving of het opvragen van informatie via Springest mogelijk is, komen wel hoger in de rangschikking dan een opleiding op training waarbij deze opties ontbreken. Dit zijn diensten waarvoor de Aanbieder betaalt aan Springest.

Heb je je ingeschreven voor een opleiding of training?
Klik met je rechtermuisknop (of hou lang ingedrukt op je mobiele apparaat) op deze link om de voorwaarden te downloaden.

120.765 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!